تولید یک میلیون تن آلومینیوم تا پایان امسال

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران، می‌گوید: هم اکنون ۷۰۰ هزار تن آلومینیوم در کشور تولید می‌شود که با اضافه شدن ۳۰۰ هزار تن تولیدات شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) مجموع تولیدات این فلز به یک میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.

بنا به گفته متولیان صنعت آلومینیوم، فلز پایه آلومینیوم، یکی از شاخص‌های پیشرفت در کشور است و از کاربردی‌ترین فلزات پس از آهن در بخش‌های مختلف صنایع محسوب می‌شود.

نیت حقیقی عضو سندیکای صنایع آلومینیوم ایران می‌گوید: آلومینیوم فلز راهبردی است و باید به آن توجه ویژه‌ای داشت، زیرا هم در صنایع مادر و هم در صنایع پایین دستی، کابرد‌های زیادی دارد.

مهمترین کاربرد‌های این فلز پرمصرف، در صنایع حمل و نقل، غذایی، نظامی، ساختمانی، برق، لواز خانگی و صنایع خودروسازی است.

تولیدکننده آلومینیوم می‌گوید: صنعت آلومینیوم در کشور رو به رشد است، ظرفیت تولید در مجموعه ما هم اکنون حدود ۱۵۰ هزار تن در سال است که در قالب شمش‌های ۵۰۰ کیلویی و ۲۵ کیلویی عرضه می‌شود.

تولید کننده آلومینیوم دیگری می‌گوید: با ایجاد فناوری ۲۰۰ کیلو آمپری در کارخانه توانسته ایم حدود ۱۱۰ هزار تن شمش خالص و آلیاژی با توجه به سفارش مشتریان تولید کنیم.

بر اساس آمار وزارت صمت، آلومینیوم ایران (ایرالکو)، آلومینیوم جنوب (سالکو)، المهدی و آلومینای ایران ۴ شرکت تولید کننده آلومینیوم در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲ با تولید ۵۸۲ هزار و ۲۰۰ تن شش آلومینیوم در مقایسه با ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ رشد ۵ درصدی را رقم زده اند.

کارشناسان سبک وزنی، مقاومت در برابر خوردگی فلزات، شکل پذیری و رسانایی را از جمله ویژگی‌های استفاده از آلومینیوم می‌دانند.

گودرزی رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران دیگر ویژگی این فلز را سازگاری با محیط زیست یعنی برگشت دوباره آن به محیط می‌داند و می‌گوید: خواص دیگر این فلز در فناوری‌های بالا (هایتک)، وزن پایین و سختی بالاتر آن در مقایسه با فولاد است و نکته مهمتر اینکه در هر مرحله ۷۰ درصد قیمت خود را بر می‌گرداند.

صنایع بالادستی و پایین دستی آلومینیوم برای ۶۳ هزار نفر در کشور اشتغال ایجاد کرده است.

انتهای پیام