مدیر سابق فرایند شرکت BASF: اولین گام در مسیر پایداری، شفافیت است

هانس شوارتز، مدیر سابق فرایند BASF، اقدام مهم برای پایداری را جمع‌آوری داده‌های تولید و مصرف کربن و اثر آن برشمرد و گفت: اولین گام شفافیت در مدیریت پایداری است.

به گزارش سیماصنعت، هانس شوارتز، مهمان ویژه نخستین همایش بین‌المللی مدیریت پایداری از کشور آلمان در ارائه مقاله خود با مقایسه مسائل زیست محیطی با آزمون قورباغه در آب جوش، گفت: وقتی قورباغه آرام آرام در آب به جوش می‌رسد، تا زمان پخته شدن متوجه نخواهد شد و این موضوع درباره آلودگی زیست‌محیطی صدق می‌کند.

وی به شرایط زیست‌محیطی کره زمین اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود در کمتر از ۲۵ سال، اثرات زیست محیطی در جهان خودش را نشان دهد، همانطور که در قسمت‌های جنوبی آسیا اثرات را شاهد هستیم و در خاورمیانه نیز تغییرات اقلیمی در حال ظهور هستند و اروپا نیز از این تغییرات مستثنی نیست.

مدیر سابق فرایند BASF، به تجارب موافق اشاره کرد و گفت: در اروپا و امریکا احزاب سیاسی سبز قدرت گرفته‌اند و اهمیت بالایی دارند؛ در آلمان و اتریش مقاماتی از این حزب انتخاب شده‌اند و رئیس دولت سوئیس از این حزب است که این موضوع اهمیت مدیریت سبز و پایداری را نشان می‌دهد.

شوارتز دیگر اقدامات موفق را برشمرد و افزود: دانشجویان اقدام‌های مختلفی انجام می‌دهند؛ همچنین اقدامات و مخالفت‌هایی با توسعه سوخت‌های فسیلی در اروپا انجام شده است، تحریم و بایکوت کردن شرکت‌هایی که در حوزه انرژی‌های ناپایدار فعالیت می‌کنند، بخشی از این فعالیت‌ها است.

معاهده سبز راهکار اتحادیه اروپا در مسیر پایداری

وی در تشریح یکی از ابعاد اجرایی در اتحادیه اروپا گفت: به‌عنوان بخش اول مسائل سیاسی که می‌تواند در این زمینه کمک کند معاهده سبز است، این معاهده برنامه یکپارچه برای رسیدن به هوای عاری از گازهای گلخانه‌ای است که تا سال ۲۰۵۰ باید اجرایی شود.

مدیر سابق فرایند BASF، افزود: خیلی خوشبین نیستم این معاهده تا سال ۲۰۵۰ به نتیجه برسد، اما تا سال ۲۰۶۰ حتما نهایی می‌شود.

شوارتز تصریح کرد: در قسمت معاهده سبز سیستم طبقه‌بندی بر اساس فعالیت‌های پایدار و فعالیت‌های ناپایدار است که برای ارزیابی شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اذعان کرد: با توجه به اینکه پایداری خیلی محدود به مرز کشورها نیست، هزینه‌های بسیار زیادی برای واردات در جریان تولید کربن ایجاد شده و قوانین محکمی وضع شده است.

مدیر سابق شرکت آلمانی با بیان اینکه اولین گام در بحث مدیریت پایداری شفافیت است، گفت: کشورها و شرکت‌ها به دو دسته تقسیم می شوند، کسانی که می‌خواهند پیشرو باشند و این را به عنوان یک فرصت تلقی می‌کنند و برخی دیگر که قوانین را دست و پا گیر تقلی می‌کنند.

گفتنی است، نخستین همایش بین‌المللی مدیریت پایداری صبح روز چهارشنبه، هفتم آذرماه و به میزبانی شرکت پلیمر آریاساسول در مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران برگزار شد.

انتهای پیام

 

آریاساسول – مدیریت پایداری