بهگزارش سیماصنعت، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر با بیان اینکه امسال تابستان گرمی سپری کردیم که منجر به رشد ۸.۷ مصرف برق شد، اظهار کرد: در حالی که متوسط رشد مصرف در ۱۰ سال گذشته ۴.۷ درصد بوده در سال جاری این تقاضا ۲ برابر متوسط ۱۰ ساله (۶۴۰۰ مگاوات) رشد داشته است که برای این میزان رشد تقاضا باید ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی احداث شود و ۹ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد که ما توان تامین آن را نداریم.
وی با بیان اینکه تحمیل این میزان تقاضا به تغیبر اقلیم و استفاده از کولر گازی بر می گردد که در مناطق معتدل و سردسیر در حال افزایش است، افزود: در بخش شمال غرب کشور استفاده از کولر گازی ۴ تا ۵ برابر شده و رشد تقاضا ۱۵ درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: بر اساس ماده ۴ مانع زدایی از تولید صنایع مکلف به احداث نیروگاه هستند تا امکان تامین برق پایدار را داشته باشند.
رکورد مصرف ۴۷ بار شکسته شد
رجبی مشهدی با اشاره به رشد شکسته شدن رکورد گفت: امسال ۴۷ نوبت رکورد مصرف شکسته شد در حالی که این رقم در سال گذشته ۳۴ نوبت و در سال ۱۴۰۱؛ ۱۷ نوبت بوده است.
وی با اشاره به تداوم رشد فزاینده اوج بار در شهریور ماه خاطرنشان کرد: روز گذشته رقم مصرف به ۷۰۷۰۰ رسید، این بدان معناست که هنوز ۱۰ هزار مگاوات ناترازی داریم که نیاز به کاهش مصرف و شرکت در پویش با انرژی هستیم.
تعرفه برق تغییری نکرد
مدیر عامل توانیر درباره افزایش نرخ تعرفه گفت: پیش بینی شده که تعرفه ها افزایش پیدا نکرده و تغییری نداشته باشد.
وی درباره سنکرون با شبکه برق ترکیه تصریح کرد:، شبکه دو کشور از طریق پست back to back سنکرون شده است و مبادلات در حال پیگیری است و برای سال آینده محقق می شود.
رجبی ادامه داد: با توجه به اینکه مبادلات با ترکیه از طریق بازار برق و بخش خصوصی است مذاکرات طولانی شده است.
تامین برق صنایع افزایش یافت
مدیر عامل شرکت توانیر با بیان اینکه میزان تقاضای جدید صنایع نیز رشد را نشان می دهن، گفت: به طور متوسط سالانه ۳ هزار مگاوات به میزان تقاضای صنایع افزوده می شود و ۲ هزار مگاوات به رقم مصرف افزوده می شود.
وی گفت: اکنون برنامه ریزی مدیریت مصرف در بخش سیمان برطرف شده و برق این بخش از صنعت در حال تامین است، برای مشترکین بخش فولاد ۱۵۰۰ مگاوات گشایش ایجاد شده و هفته آینده محدودیت برای این بخش صفر می شود. محدودیت ۱.۵ روز تامین برای شهرک های صنعتی نیز هفته آینده به حداقل ممکن می رسد و به این ترتیب مدیریت مصرف طی هفته آینده به پایان می رسد.
رجبی مشهدی توضیح داد: تامین برق صنایع انرژی بر مثل فولاد، سیمان و فلزات در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰؛ ۱۷ درصد افزایش یافته است، بخش فولاد ۱۳.۷ درصد، سیمان ۱.۸ درصد، فلزات ۲۵ درصد و سایر صنایع ۳۱ درصد انرژی بیشتر دریافت کردند.
وی با بیان اینکه شهرک های صنعتی نیز ۱۳.۴ درصد مشارکت در مدیریت مصرف داشتند، گفت: بعد از شهریور مدیریت مصرف در شهرک های صنعتی به پایان می رسد.
انتهای پیام